2011. január 12., szerda

Igen jó hír kockáknak

2014-ig biztos képernyőn marad a The Big Bang Theory

További három évadon keresztül folytatódhat Amerika egyik kedvenc komédiája, a The Big Bang Theory, köszönhetően annak, hogy a CBS a remek nézettség hatására több százmilliós szerződést kötött a gyártóval.

Ízelítő

Minden idők egyik legnagyobb tévés üzletét kötötte meg a CBS tévétársaság és a Warner Studios tévéstúdió az Agymenők (The Big Bang Theory) című szituációs komédiával kapcsolatban. A csatorna 260 millió dollárt fizetett ki a stúdiónak azért, hogy az elkövetkező 3 évben, azaz minimum a hetedik évadig folytatódhasson Amerika második legnézettebb komédiája, mely a 18-49 éves kereskedelmi korosztályban is meghódította hazáját.

Még egy adag

Az egyezségre többek között azért volt szükség, mert fura módon a negyedik évad végén "szabad ügynökké" vált volt a sorozat és a legtöbbet kínáló csatornán folytatódhatott volna tovább. A CBS ezt megakadályozandó biztosította be magát tovább három évre úgy, hogy a jelenlegi 1 millió dolláros epizódonkénti átvételi árat 4,5 milliósra növelték. A sorozat három főszereplője ősszel megkötött új szerződése alapján a 7. évad végéig fejenként minimum 25 millió dollárt fog keresni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése