2012. július 22., vasárnap

Panzió és étterem nyílt Nagybörzsönyben

Örülhetnek a kirándulók, a hétvégén átadták a 780 lakosú Nagybörzsöny község új büszkeségét, a Malomkert panziót.

A Börzsöny nyugati lankáin elterülő település számára eddig is a turizmus jelentette a kitörési pontot, a fejlesztés révén ez még inkább így lesz – hangsúlyozta a megnyitó ünnepségen Antal Gyuláné polgármester, aki bízik benne, hogy több helybeli is munkalehetőséghez jut majd a létesítményben.Elhangzott, hogy Nagybörzsönyben számos színvonalas falusi szálláshely működött eddig, de egy-egy komolyabb nagy-rendezvény, például az immár hagyományos „Hűvös pincék - forró kemencék” elnevezésű fesztivál idején hiány volt mind szállás-, mind étkezési lehetőségekben. Ez most megoldódhat a tájba illeszkedő, kétszintes Malomkert Panzió megnyitásával.A 400 millió forintos beruházással megvalósuló 32 szobás panzióhoz 141,5 millió forintos uniós támogatást nyert el a tulajdonos, aki 14 új munkahely létrehozását is vállalta pályázatában. Juhász Balázs – akinek szülei a helyi gyermektábort üzemeltetik hosszú évek óta - kérdésünkre elmondta, hogy a magyar családok által megfizethető árakon igyekeznek kínálni szolgáltatásaikat.
A panzió minden szobájában LCD-tévé, minibár és wifi található. 3 szobát mozgáskorlátozottak is igénybe tudnak venni. A családos vendégeket két, konyhával rendelkező apartman várja. Bár, zárt parkoló, játszótér, finn- és infraszauna, továbbá konditerem is a vendégek rendelkezésére áll.

A külön épületben kialakított, legmodernebb technikával felszerelt rendezvényközpont és étterem ideális helyszíne lehet céges rendezvényeknek, konferenciáknak és esküvőknek. A gyerekeket játszósarok, a kismamákat külön szoptató- és pelenkázó helyiség várja.

A panzió étterme 66 férőhelyes, az étlapon megtalálhatók a hagyományos magyar ételek, a környékbeli és a felvidéki specialitások mellett a vegetariánus fogások is.

A település egyébként valóságos turisztikai és kirándulóközponttá nőtte ki magát az elmúlt évek során, amihez hozzájárult a látnivalók gazdagsága: a műemlék templomok, a pincesor, az újraindított kisvonat, valamint a vízimalom is. A helyiek házi finomságokkal, lekvárokkal, füstölt húsokkal csalogatják vendégasztalukhoz a turistákat.

Update: A panzió elérhető a www.borzsonyhotel.hu címen.
Forrás:turizmusonline.hu

2 megjegyzés: