2012. július 3., kedd

Tűzgyújtási tilalom

Fokozott tűzveszély az aszály és a hőség miatt

A hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt több megyében fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az illetékes Kormányhivatalok az erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – több megyében tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye területén kívül a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Budapest főváros, valamint Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Pest megye területén lévő erdőkben és 200 méteres védőzónájukban.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. Kormányhivatalok vezetői felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Forrás: Ipolyerdő.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése