2013. december 25., szerda

Nyitásra készül a síközpont Nagy-Hideghegyen

Három évi kényszerszünet után, az év végén, nyitásra készül Nagy-Hideghegyen a síközpont. Magyarország leghosszabb és legnagyobb szintkülönbségű sípályái már havasak, még egy havazás, és megnyílnak a sízők számára.


Magyarország leghosszabb, másfél km-es lesikló pályája és legnagyobb szintkülönbségű (220 m) sífelvonója mellett további változatos vezetésű sípályák és összesen öt sífelvonó várja a Börzsöny tetején e sportág kedvelőit. A hóbiztos északi oldalon egy fekete és egy piros pálya áll a gyakorlottabb sízők rendelkezésére; a menedékház előtti napos, déli oldalon enyhébb lejtők és egy freestyle-park fogadja a látogatókat.


Magas Tax napos rétjén (700 m tszfm) a kezdők és a gyermekek egy korszerű bébi-lift segítségével ismerkedhetnek meg a sízéssel. Itt a menedékház újra nyitva, van előtte található egy sífutó pálya, és innen számos sítúra út vezet a Nagy-Inóc, a Csóványos és Diósjenő felé. Ezeken a 700 m fölötti túra-utakon máris elegendő hó van a sível történő túrázásra.
Taxon sífutó és alpesi léceket, Hideghegyen pedig alpesi felszerelést lehet kölcsönözni. Kezdők és haladók számára tapasztalt síoktatóktól lehet síleckéket venni.


Havas hétvégeken és ünnepnapokon Budapestről közvetlen busz fog indulni Hideghegyre, Királyrétről és az attól északra 4 km-re található autóparkolótól pedig síbuszok szállítják fel a közönséget a síterepekhez. Megfelelő hó esetén 8 km síúton lehet lesiklani az autóparkolóhoz, majd onnan Királyrétre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése